Ένας 60χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας και ένας 53χρονος ιδιώτης πολιτικός μηχανικός συνελήφθησαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή, αντίστοιχα.

Είχε προηγηθεί πρόσφατη καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος του δήμου απαιτούσε, τόσο απευθείας από τον ίδιο, όσο και μέσω του πολιτικού μηχανικού, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να διαγράψει πρόστιμο, ύψους 13.832 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο είχε επιβληθεί μετά από αυτοψία που διενήργησε ο υπάλληλος σε αυθαίρετη κατασκευή, στο κατάστημα του καταγγέλλοντα.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, προσωπικές επαφές και συνεννοήσεις και χθες το βράδυ συνελήφθη αρχικά ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, στην επιχείρηση του καταγγέλλοντα.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 60χρονο υπάλληλο του δήμου.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.