Τρεις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, αποδεικνύουν πως η έμφυλη βία παραμένει ένα από τα μεγάλα προβλήματα και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά και μία 31χρονη που το όνομά της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, είναι τα τελευταία θύματα που βρήκαν φρικτό θάνατο από τα χέρια των συντρόφων τους.

Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Μαΐου του 2021 όταν η 20χρονη Καρολάιν άφηνε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Τα χέρια του συζύγου της Μπάμπη της στέρησαν τη ζωή ενώ ο ίδιος αναζητούσε επί 37 ημέρες τους δράστες που υποστήριζε ότι εισέβαλαν στο σπίτι τους θέλοντας να κρύψει την ενοχή του.

Ο 31χρονος πιλότος, που πλέον βρίσκεται στη φυλακή, όταν ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη αναφέρθηκε στους καβγάδες που είχαν το τελευταίο διάστημα ενώ εστίασε σε κρυμμένα μυστικά της σχέσης τους που απέδειξαν ότι δεν ήταν τόσο ονειρική όσο έδειχναν οι φωτογραφίες που ανέβαζαν συνεχώς στα social media.

Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για ποιο λόγο προέβη τη δολοφονία, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υποστήριξε πως η Καρολάιν του είχε πει πως θα πάρει το παιδί τους και θα τον εγκαταλείψει.

Στο οκτασέλιδο απολογητικό υπόμνημά του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγόρησε την άτυχη κοπέλα ότι ήταν επιθετική εναντίον του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

«Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει τον πόνο που προκάλεσα» επεσήμανε λέγοντας πως «καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν» υπήρξε η απώλεια της πρώτης της εγκυμοσύνης.

«Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου» ανέφερε.

Φολέγανδρος: Η 26χρονη Γαρυφαλλιά που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα

Ήταν Παρασκευή 16 Ιουλίου του 2021 όταν μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο.

Ήταν η 26χρονη Γαρυφαλλιά η οποία έκανε διακοπές στο νησί με τον σύντροφό της που υποστήριξε πως την σκότωσε λόγω «κακιάς στιγμής».

Η σορός της κοπέλας έφερε σύμφωνα με τον ιατροδικαστή πολλαπλές κακώσεις στην περιοχή του κεφαλιού που υποδηλώνουν πάλη ενώ είχε συρθεί στα βράχια πριν πνιγεί.

Ο καθ΄ομολογίαν δράστης, που μετά την απολογία του προφυλακίστηκε, μιλώντας στον ανακριτική εστίασε στη συμπεριφορά της 26χρονης λέγοντας «με ενέπαιζε παριστάνοντας πως πήγε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού, και μετά γέλαγε. Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό, έντονα στο νησί».

Ο 30χρονος δράστης

«Με οδηγούσε κι εμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή.

Το έκανε εδώ και 5-6 μήνες. Παρόμοια συμπεριφορά, αλλά όχι συνεχόμενα, κάποιες φορές. Προσπαθούσε να με εκθέσει, είτε όταν ήμασταν μόνοι μας, είτε με παρέα. Εγώ είχα πει αρκετές φορές να σταματήσουμε να βρισκόμαστε γι’ αυτό το λόγο, αλλά εκείνη επέμενε να συνεχίσουμε. Για κάποια θέματα είχαμε βρει λύσεις, σε αλλά σημεία έκανε τα ίδια» είπε ο 30χρονος.

Δάφνη: 40χρονος έσφαξε τη σύζυγό του στο σπίτι τους από «ζήλια»

Το μεσημέρι της Παρασκευής (30/7) στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός για μία ακόμη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στο ίδιο της το σπίτι.

Δράστης ο σύζυγός της 40 ετών ο οποίος αφού τη σκότωσε πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να ομολογήσει και να παραδοθεί στους αστυνομικούς.

Η αστυνομία έξω από το σπίτι της δολοφονίας στη Δάφθη

Η δολοφονία της 31χρονης σημειώθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε το ζευγάρι στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 17.

Αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου και βρήκαν τη γυναίκα στο κρεβάτι νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο 40χρονος με καταγωγή από την Αλβανία ισχυρίστηκε ότι έφτασε σε αυτή την πράξη επειδή ζήλευε τη γυναίκα του.