Αναβλήθηκε για αύριο Τρίτη 2 Ιουνίου η υπόθεση του 46χρονου που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία 12χρονης μαθήτριας ότι την παρενόχλησε καθ’ οδόν για το σχολείο, προτείνοντάς της να την μεταφέρει στον προορισμό της με το αυτοκίνητό του.

Σε ερώτηση από το δικαστήριο για την επαγγελματική του ιδιότητα ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «καθηγητής σε Επαγγελματικό Λύκειο», ενώ νωρίτερα, στο γραφείο της εισαγγελέας ποινικής δίωξης αναφερόμενος στο περιστατικό έκανε λόγο για «παρεξήγηση» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 46χρονος είναι αντιμέτωπος με δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα αυτά της απόπειρας παράνομης βίας και της απειλής.

Για το περιστατικό ο πατέρας της ανήλικης κατέθεσε μήνυση σε συνέχεια της οποίας έγιναν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη του.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο 46χρονος είχε καταγγελθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου για σεξουαλική παρενόχληση από δύο 20χρονες, στην περιοχή των Πεύκων. Για τα δύο αυτά περιστατικά με εντολή εισαγγελέα διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν να καταθέσουν οι καταγγέλλουσες.

Ραφήνα: «Μου φώναζε να μπω μέσα»

Σύμφωνα με την καταγγελία της 12χρονης ο 46χρονος, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, την πλησίασε με ένα λευκό αυτοκίνητο ενώ επέστρεφε στο σπίτι της με το ποδήλατο της.

Η μαθήτρια φέρεται να περιγράφει στους αστυνομικούς πως ο 46χρονος αποπειράθηκε να την ανεβάσει στο αυτοκίνητο του χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει καθώς του ξέφυγε. «Με απειλούσε για να μπω μέσα και καλά για να με πάει σπίτι. Αυτό έγινε. Μου φώναζε να μπω μέσα…» φέρεται να είπε η 12χρονη η οποία επιστρέφοντας στο σπίτι της ανέφερε στους γονείς της το περιστατικό και στη συνέχεια πήγαν στην Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος των αρχών, εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην Παλλήνη ενώ στο όχημα του βρέθηκαν υπνωτικά χάπια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να αρπάξει και αλλά παιδιά στο παρελθόν.