Νεκροί ή εκτός φυλακής είναι οι περισσότεροι κακοποιοί που αναφέρονται στον φάκελο που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι Αρχές εξετάζουν 25 δικογραφίες, που σχηματίστηκαν από το 2009 και μετά, οι οποίες αφορούν πάνω από 10 μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις, 350 ηγετικά στελέχη και 250 περιφερειακά μέλη και 2 συμμορίες που ήταν στο προπύργιο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, συμφωνα με το ρεπορτάζ, πως τα περισσότερα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται δεν βρίσκονται στη ζωή ή είναι εκτός φυλακής, ενώ μόνο ένα άτομο από αυτούς είναι μέχρι στιγμής φυλακισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι υπόμνημα με μελέτη και στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα παρέδωσε χθες (19/5) στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Π. Τζεφέρη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα.

Κατά τη συνάντηση, που είχε ως αντικείμενο το οργανωμένο έγκλημα, ο υπουργός παρέδωσε φάκελο με υπόμνημα της αστυνομίας καθώς και στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.