Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή καταθέτει στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πριν λίγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα ο Μυωνί, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας»

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της εκβίασης της δική μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της», ανέφερε ο Σάμου Μιωνή προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο ενώ όταν ρωτήθηκε αν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα απάντησε:

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίασή μας».

Η κατάθεση του επιχειρηματία θεωρείται, από νομικούς κύκλους, σημαντική για την εξέλιξη της έρευνας καθώς οι καταγγελίες του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ήταν αυτές που έδωσαν το έναυσμα για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη για την υπόθεση έχουν καταθέσει οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, εισαγγελικοί λειτουργοί, πρώην και νυν, καθώς και πρόσωπα που υπηρέτησαν σε κομβικές θέσεις την κρίσιμη περίοδο, όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.