Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έρχεται στο φως. Στο νέο βίντεο φαίνονται οι δύο δολοφόνοι πάνω στο μηχανάκι κατά τη διαφυγή τους από τον τόπο της εκτέλεσης.

Το μηχανάκι φαίνεται να περνά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία ενώ διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος και ο συνοδηγός να φοράει σκούφο και μάσκα. Υπενθυμίζεται ότι ο συνοδηγός είναι εκείνος που κατέβηκε από το μηχανάκι και άδειασε όλο το όπλο πάνω στο σώμα του δημοσιογράφου.

Το βίντεο, που βρίσκεται στα χέρια των αρχών, προέρχεται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας ενός σπιτιού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται πάνω από 100 βίντεο και 22 καταθέσεις. Παράλληλα οι αστυνομιοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν πλούσιο υλικό από το κινητό του δημοσιογράφου, αλλά και από τις επαφές του. Έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 μηχανάκια ύποπτα, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί το μηχανάκι των δραστών.

Από αύριο, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η αστυνομία θα ρίξει στη μάχη και ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, που χρησιμοποιεί σπάνια η ΕΛΑΣ.

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Στο μικροσκόπιο των αρχών που ερευνούν την υπόθεση της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται δυο άτομα από τις φυλακές, οι οποίοι φαίνεται να είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Αναφορικά με τους φυσικούς αυτουργούς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ψάχνουν σε άτομα του ποινικού που έχουν καταδικαστεί και αποφυλακιστεί.

Μάλιστα οι αστυνομικοί αναφέρουν πως το έγκλημα ήταν ιδιαίτερα ειδεχθές καθώς ο δολοφόνος άδειασε όλο το όπλο πάνω στο σώμα του δημοσιογράφου, ενώ θα μπορούσε να είχε σταματήσει στις μισές σφαίρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στόχος είναι να βρεθεί η διαδρομή που ακολούθησε το σκούτερ των δολοφόνων. Μάλιστα οι έρευνες των αρχών έχουν ξεφύγει από την περιοχή του Αλίμου και έχουν προχωρήσει μέχρι το Φάληρο, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να κάνουν «φύλλο και φτερό» το οπτικό υλικό από τις κάμερες στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ένα σενάριο το οποίο εξετάζεται είναι οι δύο δολοφόνοι να χωρίστηκαν αμέσως μετά την εκτέλεση και να έφυγαν προς διαφορετική κατεύθυνση, ώστε να μην δώσουν στόχο, καθώς υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες την ώρα της δολοφονίας που θα μπορούσαν να τους στοχοποιήσουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.