«Η πλαστική μπάλα δεν δενόταν ποτέ»

Δύο ακόμη αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν για την τραγωδία στο λούνα παρκ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18:45
30/04/2014
«Η πλαστική μπάλα δεν δενόταν ποτέ»
2
loading

Δυο ακόμη μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων έρχονται να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το 13χρονο αγόρι στο λούνα πάρκ στο Ελληνικό.

Πρόκειται για συμπληρωματικές καταθέσεις που δόθηκαν στην ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση και μιλούν για «πλαστική μπάλα η οποία δεν δενόταν ποτέ».

«Η κυλινδρική μπάλα δεν δενόταν ποτέ. Το σκοινί το χρησιμοποιούσαν μόνο όταν είχε τελειώσει ο χρόνος του παιχνιδιού για να βγάλουν το παιδί έξω. Γι αυτό είμαι σίγουρος 100% γιατί έχω πάει ένα ανίψι μου εκεί σε διαφορετικό φουσκωτό», κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας και ο δεύτερος υπογράμμισε ότι «Η κυλινδρική κατασκευή δεν ήταν δεμένη με σκοινί. Μου το είπε και ο 14χρονος αδελφός μου που έχει χρησιμοποιήσει το παιχνίδι».

Στην κατάθεση του ο πρώτος μάρτυρας , εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ είχε ρεύμα σε αντίθεση με πέρυσι που χρησιμοποιούσε γεννήτριες.

«Το συγκεκριμένο λούνα παρκ είχε έρθει και πέρυσι στην περιοχή αυτή και απ ότι είχα ακούσει ερχόταν τους χειμερινούς μήνες και το καλοκαίρι έκανε περιοδείες. Πέρυσι χρησιμοποιούσαν γεννήτριες γιατί άκουγα το θόρυβο τους και σε μερικά παιχνίδια γινόταν διακοπή διότι τελείωνε το πετρέλαιο. Φέτος δεν άκουγα γεννήτριες και δεν γινόταν διακοπή», είπε και συμπλήρωσε «Εκείνη την ημέρα δεν φύσαγε αέρας. Ο καιρός είχε συννεφιάσει και είχε άπνοια. Ξαφνικά άκουσα φωνές και ουρλιαχτά και γύρισα το κεφάλι μου και αντίκρισα το φουσκωτό να το έχει παρασύρει ένας ανεμοστρόβιλος.....Είδα μία γυναίκα και δύο κυρίους να προσπαθούν να το πιάσουν».

Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι η πλαστική μπάλα ήταν το παιχνίδι που «πούλαγε» περισσότερο απ όλα και δεν λειτουργούσε όταν είχε κακοκαιρία.

«Την ώρα του περιστατικού δεν φύσαγε αέρας και γι' αυτό καθόμουν στο μπαλκόνι με το κοντομάνικο. Ξαφνικά είδα τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος έστειλε την κυλινδρική κατασκευή πάνω στα κάγκελα. Έτρεξα απέναντι, την ώρα που έβγαζαν τα παιδιά έξω..... Εκεί βρίσκονταν δυο αλλοδαποί. Ο Ιταλός ήρθε μετά από ένα τέταρτο.....»,κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας ο ένας από τους μάρτυρες.

Την Παρασκευή θα δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης οι τέσσερις κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Realizum

    Το έβλεπα κάθε μερα το εν λόγω λούνα πάρκ καθότι μένω δίπλα και όποτε πέρναγα έλεγα τι μπου… είναι. Δεν είχε κόσμο αλλά θυμάμαι μια φορά που ήταν 2 παιδάκια στο τρενάκι και έλεγα μην διαλυθεί η κατασκευή και πάθουν τίποτα τα παιδάκια. Με λίγα λόγια φαινόταν πανεύκολα η προχειρότητα. Βέβαια τέτοιο κακό δεν το περίμενε κανείς να φτάσει να γίνει, σε αυτή την χώρα πρέπει να πεθάνει κάποιος να γίνουν τα αυτονόητα? Κουράγιο στους γονείς του παιδιού.

  2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ , ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ! ΕΝΑΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΜΑΧΑΛΑΣ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει