Για σκέψεις που αφορούν σε ενδεχόμενες μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη έκανε λόγο ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος αναφερόμενος στην ομιλία του στη διαδικτυακή συζήτηση στο Φόρουμ των Δελφών η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της δικαιοσύνης.

«Το τόνισα και στη συζήτηση στο Φόρουμ των Δελφών όπου εξέφρασα κάποιες σκέψεις μου για ενδεχόμενες μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη. Τα σημεία αυτά δεν πρόσεξαν ή δεν θέλησαν να προσέξουν όσοι έσπευσαν και σπεύδουν να βγάλουν ανακοινώσεις και να κάνουν σχόλια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πικραμμένος σε δήλωση του συμπληρώνοντας πως στην πορεία του έλυνε «πάντοτε τα ανακύπτοντα θέματα με θεσμικό τρόπο και απόλυτη προσήλωση στη δικαστική ανεξαρτησία»

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Περισσότερα από 40 έτη ως δικαστικός λειτουργός και εν συνεχεία ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακολούθως δε ως Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και σήμερα ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διαχειρίστηκα πάντοτε τα ανακύπτοντα θέματα με θεσμικό τρόπο και απόλυτη προσήλωση στη δικαστική ανεξαρτησία. Όλοι στον χώρο της Δικαιοσύνης γνωρίζουν, ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν με τους ν.3900/2010 και 4055/2012 έγιναν μετά από τις θετικές γνωμοδοτήσεις των Ολομελειών των Δικαστηρίων και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό θα πράξω και τώρα.  Το τόνισα και στη συζήτηση στο Φόρουμ των Δελφών όπου εξέφρασα κάποιες σκέψεις μου για ενδεχόμενες μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη.

Τα σημεία αυτά δεν πρόσεξαν ή δεν θέλησαν να προσέξουν όσοι έσπευσαν και σπεύδουν να βγάλουν ανακοινώσεις και να κάνουν σχόλια».