Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση της απόφασης για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Η αυλαία της πολύκροτης δίκης αναμένεται να πέσει σήμερα με την ετυμηγορία των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους δυο νεαρούς κατηγορούμενους.

Η πολύμηνη διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ ο τελευταίος λόγος ανήκει πλέον στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τύχη των νεαρών που κατηγορούνται για την αποτρόπαια δολοφονία πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, στη Ρόδο.

Ο επίλογος της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας σημαδεύτηκε από την ένταση που επικράτησε με αφορμή την συναισθηματικά φορτισμένη αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας και την αναφορά της για «ύποπτο» ρόλο των δικηγόρων στην υπόθεση.

Η αντίδραση των δικηγόρων ήταν άμεση καθώς με ανακοίνωση- διαμαρτυρία η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζήτησε να  κινηθεί σε βάρος της πειθαρχική διαδικασία.  Η παρουσία συμβούλου του ΔΣΑ στην δικαστική αίθουσα που ζήτησε το λόγο για να διατυπώσει τις θέσεις των δικηγόρων για προσβλητική συμπεριφορά της εισαγγελέως σε βάρος τους προκάλεσε την αντίδραση της καθώς δήλωσε την πρόθεση της να απέχει από την διαδικασία. Ήταν μια κίνηση που μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της δίκης καθώς άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξει την πόρτα της φυλακής για τους κατηγορούμενους αφού σε λίγες ημέρες λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησης τους.

Στη συνέχεια η εισαγγελική λειτουργός αναθεώρησε τη στάση της μετά από επικοινωνία που είχε με τον προϊστάμενο της ο οποίος, όπως είπε, της έδωσε εντολή να παραμείνει στην έδρα ενώ στην δευτερολογία της ανέφερε ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός δεν άφησε ασχολίαστη την παρουσία συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας στην δικαστική αίθουσα κάνοντας λόγο για εισβολή αλλά και για «πογκρόμ Βερβεσού». «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της  Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες;  Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας, με καταγωγή από τη Ρόδο, στην αγόρευση της  εμφανίστηκε πεπεισμένη για την ενοχή των κατηγορουμένων υπογραμμίζοντας πως η ίδια δεν έχει καμία αμφιβολία ότι είχαν συναποφασίσει να υλοποιήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο. «Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή» είπε η εισαγγελέας και προσπάθησε με λόγια παρηγορητικά να στηρίξει τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη που μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης της πρόσφεραν ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα.