Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σε λίγη ώρα οι τρεις συλληφθέντες από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αγία Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη την Αστυνομία, οι τρεις συνελήφθησαν με τη σφαίρα στη θαλάμη των όπλων τους.

Πρόκειται για έναν 32χρονο, που είναι ο λεγόμενος «τοξοβόλος του Συντάγματος», από την εικόνα του με τόξο που είχε καταγραφεί σε επεισόδια έξω από τη Βουλή το 2011, μία 28χρονη και μία 26χρονη.

Στο κλεμμένο όχημα, στο οποίο συνελήφθησαν οι τρεις, βρέθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βαρύς οπλισμός- καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο και δύο πιστόλια.

Όπως περιέγραψε η ΕΡΤ, το όχημα με το οποίο κινούνταν οι συλληφθέντες βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αγίου Ιωάννου και Σπετσών, όταν κλείστηκε από οχήματα της Αντιτρομοκρατικής. Πάνοπλοι αστυνομικοί με πολιτικά και επέβαιναν σε συμβατικά οχήματα ακινητοποίησαν το κλεμμένο όχημα μέσα, στο οποίο ήταν οι τρεις, και τους συνέλαβαν.

Οι τρεις συλληφθέντες

Ο «τοξοβόλος» είχε αποδράσει από τις φυλακές της Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή του σε ληστεία τράπεζας τον Αύγουστο στην Αχαΐα, με λεία πάνω από 120.000 ευρώ.

Το όνομά του είχε ακουστεί για πιθανή εμπλοκή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, υπόθεση για την οποία είχε αθωωθεί, όπως και σε ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό.

Η 28χρονη είχε εξαφανιστεί ενώ η δίκη της ήταν σε εξέλιξη και φαίνεται συνεργός άλλης γυναίκας που είχε καταδικαστεί για υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Στο αυτοκίνητο ήταν και μία 26χρονη, η οποία φέρεται να είναι φίλη του «τοξοβόλου».