Ένας ειδικός φρουρός συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών, παράνομης κατακράτησης, παράνομης βίας, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως εντόπισε το Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός για τέσσερα χρόνια υπέβαλε ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Έτσι, με απόφαση του Αρχηγείου, ο 30χρονος ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψή του μετά από καταγγελία 22χρονης ότι τη απείλησε και τη χτύπησε. Στη συνέχεια, όπως είπε η 22χρονη, την μετέφερε στο σπίτι του, όπου την κατακράτησε παρά τη θέλησή της μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ασκώντας και πάλι σωματική βία, ενώ έσπασε το κινητό της, το οποίο είχε αποσπάσει νωρίτερα από την κατοχή της, για να το ερευνήσει.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, από τον περασμένο Ιούλιο, ο 30χρονος είχε χειροδικήσει επανειλημμένα σε βάρος της 22χρονης, ενώ απειλούσε συστηματικά τη σωματική ακεραιότητα της και συγγενικού της προσώπου, προκαλούσε διάφορες φθορές σε πράγματα της και στα τέλη του Σεπτεμβρίου την είχε κατακρατήσει και πάλι παράνομα.

Σε έρευνα που έγινε χθες στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ξιφίδιο, με μήκος λάμας 25 εκ., το οποίο έφερε έμβλημα με σβάστικα, φωτογραφική μηχανή, φορητός Η/Υ, με εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά.

Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης, προέκυψε ότι κατά τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012 είχε υποβάλλει ελλιπείς δηλώσεις.