Πέντε χρόνια μετά την επίθεση σε βάρος ταχυδρόμου σε χωριό του Ορχομενού που στόχο είχε τις 29.000 ευρώ που μετέφερε και παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του υπαλλήλου των ΕΛΤΑ ο Άρειος Πάγος δείχνει εκ νέου το εδώλιο σε έναν από τους τέσσερις δράστες στους οποίους το Εφετείο επέβαλε κάθειρξη 18,5 ετών. 

Την  1η Ιουλίου του 2014 οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν στήσει καρτέρι στον ταχυδρόμο των ΕΛΤΑ ο οποίος ακολουθούσε τη συνηθισμένη διαδρομή του έχοντας μαζί του στο αυτοκίνητο τα χρήματα για τις συντάξεις.

Οι δράστες φορούσαν φόρμες, κουκούλες και γάντια και κρατούσαν όπλο. Όταν το αυτοκίνητο τους πλησίασε δυο από τους καταδικασθέντες επιχείρησαν να το σταματήσουν πυροβολώντας σε βάρος του ταχυδρόμου.

Ωστόσο, ο ταχυδρόμος ενώ δεχόταν πυροβολισμούς ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να τους ξεφύγει. Μια από τις σφαίρες αφού έσπασε το παρμπρίζ του  αυτοκινήτου σφηνώθηκε στο πλαστικό ταμπλό ενώ μια ακόμη  βρέθηκε στο μεσαίο κολωνάκι της πόρτας του οδηγού,  ακριβώς δίπλα στο κεφάλι του ταχυδρόμου.

Οι δράστες, οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα σε κοντινό ποιμνιοστάσιο όπου επιχείρησαν να κρυφτούν και στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης η οποία τους καταδίκασε για τα κακουργήματα:

  • της απόπειρας ανθρωποκτονίας και απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου,
  • της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας,
  • όπως και της κλοπή από κοινού ενώ τους επέβαλε χρηματική ποινή  1.000 ευρώ.

Αν και οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους τους περισσότερους ισχυρισμούς του ενός εκ των καταδικασθέντων που προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο έκαναν δεκτή την αναίρεση του στο σκέλος που αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανέπεμψαν την υπόθεση για νέα κρίση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο,  στην δικαστική απόφαση δεν διευκρινίζεται «με σαφήνεια, όπως απαιτείται,   το είδος του δόλου, που συνέτρεξε στο πρόσωπο του αναιρεσείοντα, ως προς την κατηγορία της  απόπειρας ανθρωποκτονίας».