Πρόεδρος ΣτΕ: Οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
21:43
20/05/2019
Πρόεδρος ΣτΕ: Οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους
1
loading

«Οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους» αναφέρει η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με αφορμή τις πληροφορίες ότι κρίθηκε, σε διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, συνταγματική η περικοπή  του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και στους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αναλυτικά η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα επιδόματα εορτών και αδείας δικαστικών υπαλλήλων, επισημαίνεται ότι οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους. Η δημοσιοποίηση αποτελέσματος με βάση “πληροφορίες”, ανεξαρτήτως των ζητημάτων νομιμότητας, δεν υπηρετεί την πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση και δημιουργεί σύγχυση.

Ανεξάρτητα από αυτό, σε μέρος αυτών των δημοσιευμάτων περιέχονται ανακριβείς περιγραφές μυθιστορηματικού χαρακτήρα, που προσβάλλουν το Δικαστήριο και συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς. Υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την διαπίστευση στο ΣτΕ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ok κοπελια ότι πεις

    Ναι προ τετελεσμένου, τώρα που ακόμα υπάρχει χρόνος αντίδρασης πειράζει η δημοσιοποίηση τους. Τι να πω...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει