Έρευνες σε σπίτια και στην Αθήνα έγιναν το απόγευμα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της αναζήτησης του όπλου από το οποίο βλήθηκε η σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη στις Θεσπιές Βοιωτίας ανήμερα του Πάσχα.

Οι έρευνες έγιναν σε σπίτια ανθρώπων που είχαν πάει για το Πάσχα στην περιοχή, ενώ παράλληλα εξετάζονται και άλλοι που έχουν δηλωμένα όπλα, ή ενδέχεται να κατείχαν και να πυροβολούσαν στον αέρα την ώρα του πασχαλιάτικου γλεντιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιο από αυτά τραυμάτισε το κορίτσι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα, με τη συνδρομή και του κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που βρίσκεται στην περιοχή από το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι το βλήμα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του κοριτσιού μετά από χειρουργική επέμβαση, προέρχεται από περίστροφο συγκεκριμένου διαμετρήματος, γι’ αυτό εξετάζεται ποιοί έχουν νόμιμα τέτοιο όπλο και μπορεί να βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένες παρέες.