Στην Ρόδο θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη προκειμένου να καταθέσουν στην ανακρίτρια της Ρόδου.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας έχουν ραντεβού με την ανακρίτρια της Ρόδου το πρωί της Παρασκευής (22/2), σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star. H μητέρα της Ελένης είναι εκείνη που θα δώσει στοιχεία για τα απειλητικά μηνύματα που δεχόταν η κόρη της, ένα χρόνο πριν τη δολοφονήσουν.

Η οικογένεια Τοπαλούδη, αναμένεται να δώσει στοιχεία για δυο τουλάχιστον νεαρούς άντρες που έχουν προκύψει από τα social media της φοιτήτριας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας, θα ζητήσει να διερευνηθεί αν αυτά τα νεαρά άτομα σχετίζονται με τον Έλληνα και τον Αλβανό που κατηγορούνται για το άγριο έγκλημα. Κοινό σημείο τους, φαίνεται πως είναι η καταγωγή από το ίδιο χωριό στη Ρόδο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις 28 Νοεμβρίου. Εκείνο το πρωί στις 08.45 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το λιμενικό κλιμάκιο Λίνδου για την ύπαρξη της σορού στην περιοχή.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 25 – 35 ετών, ύψους 1.75 μέτρων, με κανονική σωματική διάπλαση, μαύρα μαλλιά που φέρει ένα τατουάζ «τριαντάφυλλο» χρώματος μαύρου και κόκκινου, μεγέθους 20 εκατοστών στην γάμπα του δεξιού της ποδιού.

Έφερε εκδορές και εκχυμώσεις στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Από τις έρευνες που έγιναν στην ξηρά δεν είχαν βρεθεί ρούχα ή άλλα αντικείμενα ενώ από τις έρευνες πέριξ της περιοχής που βρέθηκε το πτώμα, όπου υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες, κανείς δεν είδε ή άκουσε κάτι, που θα μπορούσε να διαφωτίσει τις έρευνες.

Το πτώμα της βρέθηκε γυμνό, φορώντας λυμένο έναν μοβ στηθόδεσμο, δεν προέκυψαν , τουλάχιστον αρχικά, ίχνη βιασμού.

Τις επόμενες μέρες ο πατέρας αναγνώρισε το πτώμα της κόρης και οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία. Αυτό προκύπτει και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές του νησιού.

Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της πήγαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα. Η νεαρή φοιτήτρια είχε βρεθεί πεταμένη σε βραχώδη περιοχή.

Μετά από έρευνες οι Αρχές κατέληξαν σε έναν 21χρονο Ροδίτη και στον 19χρονο Αλβανό φίλο του, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα και σήμερα για την υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο με την αγριότητά της.