Ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών του Λιμενικού Σώματος, που έφτασε στη Ρόδο εσπευσμένα από την Αθήνα, συνδράμει από χθες το μεσημέρι τις έρευνες των ανακριτικών υπαλλήλων του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο η 21χρονη φοιτήτρια του Tμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Προερχόμενη από οικογένεια δασκάλων, ιδιαίτερα αγαπητών στο νομό Έβρου, το νεαρό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό και μεταξύ των συμφοιτητών της, χάθηκε χωρίς να γνωρίζει κανείς, ακόμη και στενή φίλη της, που λείπει το διάστημα αυτό στην Αθήνα, πού και με ποιόν είχε βρεθεί.

Βασικό στοιχείο για την ταυτοποίηση της κοπέλας, ήταν το τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλου που ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είχε στο πόδι και κίνησε υποψίες σε δύο συμφοιτητές της, οι οποίοι παρατήρησαν πως η φίλη τους, που δεν είδαν για τρεις μέρες, είχε ένα τέτοιο στο δεξί της πόδι.

Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.

Χθες ο πατέρας της μετέβη στο νεκροτομείο για την αναγνώριση του πτώματος, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαφωτιστούν πτυχές της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Θορυβημένοι είναι οι αξιωματικοί που έχουν επιληφθεί των ερευνών από την πιθανολόγηση ότι ορισμένα σημάδια που φέρει στον λαιμό της φέρεται να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια αν και η επίσημη εκδοχή του θανάτου της είναι ο πνιγμός.

Σε έρευνα που έγινε με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στην οικία της, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα ενώ κομβικής σημασίας για την πορεία των ερευνών αποτελεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών της συνομιλιών, που έχει ήδη παραγγελθεί.

Σημειώνεται εξάλλου ότι το κινητό της τηλέφωνο αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες, έδειχνε να είναι online στο facebook, προχθές.

Τονίζεται ακόμη ότι δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της καθώς και άλλα προσωπικά της αντικείμενα πέριξ της παραλίας, ενώ ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις αρχές είναι γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Από σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος ανακρίσεων και καταθέσεων όσων την γνώριζαν με κρισιμότερο για τις έρευνες σημείο την ανεύρεση και την λήψη κατάθεσης από τα άτομα που είχε επαφή την 27η Νοεμβρίου 2018.

Θυμίζουμε ότι αν και το πτώμα της βρέθηκε γυμνό, φορώντας λυμένο έναν μοβ στηθόδεσμο, δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού, ενώ τραύματα που φέρει κυρίως στο πρόσωπο αποδίδονται επί του παρόντος σε πτώση στα βράχια καθώς το σώμα της παρασυρόταν από τα κύματα.

Αρμοδίως εξετάζεται εξάλλου αν θα διενεργηθεί και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 28η Νοεμβρίου 2018 και περί ώρα 08.45 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το λιμενικό κλιμάκιο Λίνδου για την ύπαρξη της σορού στην ως άνω περιοχή.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 25 – 35 ετών, ύψους 1.75 μέτρων, με κανονική σωματική διάπλαση, μαύρα μαλλιά που φέρει ένα τατουάζ τριαντάφυλλο χρώματος μαύρου και κόκκινου, μεγέθους 20 εκατοστών στην γάμπα του δεξιού της ποδιού.

Έφερε εκδορές και εκχυμώσεις στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος της.
Σημειώνεται ότι από τις έρευνες πέριξ της περιοχής που βρέθηκε το πτώμα, όπου υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες, κανείς δεν είδε ή άκουσε κάτι.