Μια απόμερη αποθήκη εγκαταλειμμένου εργοστασίου στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας είχαν μετατρέψει σε αυτοσχέδια φυλακή οι αδίστακτοι απαγωγείς, οι οποίοι μέσα σε ένα χρόνο είχαν κάνει εφιάλτη τη ζωή επτά χρυσοχόων από τα δυτικά προάστια.
  
Οι εννέα κακοποιοί, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, αρπαγή, εκβίαση, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία, φαίνεται πως γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα την απομακρυσμένη περιοχή της Ελευσίνας που θυμίζει έντονα λαβύρινθο, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι της καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Espresso, η επιλογή του εγκαταλειμμένου εργοστασίου από τους απαγωγείς έγινε επειδή βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το σημείο όπου παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους οι υπάλληλοι της Διαχείρισης Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ). Ανάμεσα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ και τον εγκαταλειμμένο χώρο υπάρχουν χωράφια, ενώ δύσκολα μπορεί κάποιος να προσεγγίσει από εκεί με αυτοκίνητο το σημείο, καθώς δεν υπάρχει δρόμος.

Οι απαγωγείς φαίνεται πως είχαν καταλήξει στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, καθώς ήταν σίγουροι πως δύσκολα θα μπορούσε να κινήσει τις υποψίες όσων εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην επιλογή έπαιξε και το γεγονός ότι ο δρόμος που περνά μπροστά από την πύλη του εργοστασίου-φάντασμα οδηγεί εύκολα τόσο στην Αττική Οδό όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής.

Ετσι, σε περίπτωση που κάποιος έπαιρνε είδηση την παράνομη δράση τους και αποφάσιζε να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές, εκείνοι είχαν αρκετές επιλογές ώστε να εγκαταλείψουν γρήγορα το σημείο και να μεταβούν εύκολα σε κάποιον από τους κοντινότερους κόμβους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.