Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 3ης Ειδικής Ανακρίτριας, ο 50χρονος δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Σπάτων που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες καθώς θεωρείται «εγκέφαλος» στην υπόθεση του οπλοστασίου που εντοπίστηκε στη Λούτσα.

Ο 50χρονος δικηγόρος είναι ο τρίτος κατηγορούμενος που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των όπλων. Έχουν προηγηθεί οι προφυλακίσεις της 49χρονης συζύγου του, αλλά και ενός 56χρονου ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο τριώροφο ακίνητο όπου εντοπίστηκε το οπλοστάσιο, στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

Απολογούμενος ο δικηγόρος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και φέρεται να υποστήριξε ότι τα όπλα τα είχε γιατί ήταν συλλέκτης. Είπε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα περισσότερα εξ αυτών ήταν μη λειτουργικά και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης ώστε να αποδειχθεί ο ισχυρισμός του. Φέρεται επίσης να τόνισε ότι η προφυλακισμένη σύζυγος του δεν είχε καμία ανάμειξη στην όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η δράση των κατηγορουμένων ξεκίνησε το 2004, οπότε και εισήγαγαν πυροβόλα και πολεμικά όπλα από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό τη διακίνησή τους στη χώρα μας.

Ο οπλισμός εντοπίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στη Λούτσα και τα ευρήματα αφορούν όπλα, τα περισσότερα πακεταρισμένα σε κουτιά, όπως καλάσνικοφ, πολεμικά όπλα και πιστόλια τύπου MG -42 και ΜΡ-44. Επιπλέον, βρέθηκαν εξαρτήματα όπλων, σφαίρες και φόρμες παραλλαγής.

Ο 50χρονος δικηγόρος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος, με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις, ενώ ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπική ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική.