Την κρυφή ζωή του 50χρονου δικηγόρου από τα Σπάτα, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει η γιάφκα της λούτσας, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν οι Αρχές. Η σύλληψή του το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας έβαλε τέλος στο θρίλερ που εξελισσόταν τις τελευταίες ημέρες για το πού βρισκόταν ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας που εισήγαγε και κατείχε τον μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών… Στην πραγματικότητα όμως, η εξιχνίαση της υπόθεσης μόλις έχει αρχίσει…

Αυτό αναφέρει στο σημερινό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», σχετικά με την σκοτεινή υπόθεση του άνδρα υπεράνω πάσης υποψίας που φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής σπείρας.

Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, όταν ανακαλύφτηκε το οπλοστάσιο στο τριώροφο οίκημα στην Αρτέμιδα Αττικής, κανείς δεν γνώριζε αυτή την πτυχή της… δραστηριότητας του δικηγόρου, σημειώνει. \Ένα λάθος στάθηκε η αφορμή για την αποκάλυψη του οπλοστασίου, που χρειάστηκε δύο φορτηγά για να μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ένας τεχνίτης που κλήθηκε από τα φερόμενα ως μέλη της σπείρας να επιδιορθώσει μια βλάβη στο τριώροφο της Λούτσας, βρέθηκε άθελά του μπροστά σε κούτες με μεγάλο βάρος. Όταν επιχείρησε να τις ανοίξει, αντίκρισε συσκευασμένα πυροβόλα. Εμβρόντητος, μίλησε για την ανακάλυψή του σε αστυνομικό της περιοχής κι εκείνος με τη σειρά του ενημέρωση την Ασφάλεια Αττικής.

Μεταξύ των όπλων περιλαμβάνονται 13 τουφέκια τύπου Καλάσνικοφ, τρία τουφέκια τύπου Μ1, ένα υποπολυβόλο, 16 πιστόλια, δεκάδες εξαρτήματα όπλων και εκατοντάδες σφαίρες. Ο φερόμενος πλέον ως εγκέφαλος σπείρας, είναι ο 50χρονος δικηγόρος, ο οποίος τώρα τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται στον ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις.

Κανείς πάντως δεν περίμενε ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την σκοτεινή υπόθεση. Ο ίδιος, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ασχολήθηκε με τα κοινά, ενώ εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1994, εντασσόμενος στην στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς. Αργότερα, θα γίνει μάλιστα πρόεδρος του Αήττητου Σπάτων, ακολουθώντας ενεργό δράση και υπέρ του αθλητισμού της περιοχής.

Από την άλλη, ταξίδια στη Γερμανία, τη Νιγηρία και αλλού, η γιάφκα μερικά μέτρα μακριά από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και δεκάδες πακεταρισμένα όπλα, έτοιμα για… μεταφορά είναι μερικά από τα μυστήρια που καλείται να λύσει η Αστυνομία. Στο μικροσκόπιο επίσης αναμένεται να μπει μια απαγωγή στα Σπάτα, πριν από ένα χρόνο.

τι αναφέρει ο ίδιος ο δικηγόρος- μυστήριο; Το οπλοστάσιο στο σπίτι του είχε σκοπό τη «δημιουργία μουσείου».