Ελικόπτερο επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, οι οποίοι με την απειλή όπλου αφαίρεσαν αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.

Στην περιοχή κατευθύνεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων τις Αττικής προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες, καθώς εικάζεται ότι οι δράστες κρύβονται σε γύρω χωριά.

Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις 7.30 στο μουσείο και αφού ακινητοποίησαν τη φύλακα αφαίρεσαν τουλάχιστον 65 εκθέματα- χάλκινα και πήλινα, όλα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και ένα χρυσό δαχτυλίδι- σπάζοντας τις προθήκες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιτέθηκαν στη φύλακα, την ώρα που αυτή απενεργοποίησε τον συναγερμό για να μπει στο κτήριο και να αναλάβει υπηρεσία.

Με την απειλή όπλων την οδήγησαν στο εσωτερικό, όπου την έδεσαν σε καρέκλα, τη φίμωσαν και στη συνέχεια έσπασαν τις προθήκες του μουσείου και άρπαξαν τα αρχαία αντικείμενα.

Στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε την παραίτησή του ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος μεταβαίνει στην Αρχαία Ολυμπία.