Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δύο ληστών, οι οποίοι «χτύπησαν» σήμερα στις 7.30 το πρωί, σε ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, το παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά «σπιθαμή προς σπιθαμή» την περιοχή γύρω από το Μουσείο, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει από αέρος και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

Οι δράστες, με χαρακτηριστική ευκολία, ακινητοποίησαν τη γυναίκα- φύλακα του μουσείου και αφού την φίμωσαν, την έδεσαν σε μία καρέκλα.

Στη συνέχεια της ζήτησαν να τους δείξει που υπάρχει «στεφάνι χρυσό» και τα γραμματόσημα. Η υπάλληλος επέμεινε ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους αντικείμενα στο Μουσείο και τότε οι ληστές άρχισαν να σπάνε τις προθήκες που βρίσκονταν γύρω τους και να αρπάζουν ό,τι έβρισκαν.

Αφαίρεσαν τελικά 68 χάλκινα και πήλινα αγαλματίδια και εγκατέλειψαν το χώρο με την ησυχία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες έφυγαν με τα πόδια από το παλαιό μουσείο και περπάτησαν μέχρι κάποια απόσταση, πριν επιβιβαστούν σε όχημα.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας, ευελπιστούν ότι θα αντλήσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία από τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το μουσείο.

Μετά την κλοπή, ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Γερουλάνος, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, σχολιαζόμενη ως η δεύτερη μεγάλη κλοπή μέσα σε λίγες εβδομάδες ύστερα από εκείνη στην Εθνική Πινακοθήκη.