Με φόντο τις προετοιμασίες για την αφή της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στις 10 Μαΐου, τα ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση για τη ληστεία αρχαιοτήτων από το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και την παραίτηση του Παύλου Γερουλάνου.

«Οπλισμένοι διαρρήκτες έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων», γράφει το BBC, φιλοξενώντας και δηλώσεις του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά για άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα που εισέβαλαν στο κτήριο αφού εξουδετέρωσαν τον μοναδικό φρουρό.

«Η αστυνομία και οι υπεύθυνοι του μουσείου δεν έχουν αυτή την ώρα εικόνα για τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τις σπασμένες προθήκες αλλά οι τοπικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για περίπου εξήντα αρχαιότητες», γράφει το Associated Press.

Από την πλευρά της, η International Herald Tribune κάνει λόγο για «ακόμη ένα πλήγμα στην ελληνική υπερηφάνεια», ενώ το CNN αναφέρει ότι «ληστές ορμούν στο μουσείο της Ολυμπίας και κλέβουν έργα τέχνης από τη γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Ληστές ξεγυμνώνουν το μουσείο της Ολυμπίας» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην Independent.