«Έπεσαν όλοι πάνω μου. Αισθάνθηκα σαν παγιδευμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν είχα άλλη επιλογή. Αναγκάστηκα να χτυπήσω για να ξεφύγω» είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου ο 24χρονος, ο οποίος φέρεται μαζί με έναν ακόμα 21χρονο να μαχαίρωσαν και να σκότωσαν τον 21χρονο Γιάννη Ρουσάκη.

Ο 24χρονος, όπως προκύπτει, είχε καταφύγει στην πόλη του Ρεθύμνου προκειμένου να γλιτώσει την σύλληψη. Χθες το μεσημέρι και υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων που δέχθηκε για να εμφανιστεί, αποφάσισε να αποκαλύψει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πού βρισκόταν για να τον παραλάβουν. Αστυνομικοί τον παρέλαβαν από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, στο κέντρο του Ρεθύμνου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς».

Ο 24χρονος ανήκει στους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ και μάλιστα τον περασμένο Μάιο είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ όταν αναρριχήθηκε στην οροφή της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και παρέμεινε εκεί για δύο μέρες για να διαμαρτυρηθεί για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Ο νεαρός αυτός που είχε αναδειχθεί σε «μορφή» των κινητοποιήσεων των οπαδών του ΟΦΗ, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το μαχαίρωμα, ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια Ηρακλείου χωριστά από τους υπολοίπους συλληφθέντες. Με προπομπό δύο δικυκλιστές της Αστυνομίας και επιβαίνοντας μόνος σε υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας, τον οδήγησαν στο εσωτερικό των Δικαστηρίων. Λίγο πιο πίσω ακολουθούσε η κλούβα με τους άλλους κατηγορούμενους. Δευτερόλεπτα αργότερα, η κεντρική είσοδος του Δικαστικού Μεγάρου έκλεισε για τους δημοσιογράφους υπό το φόβο επεισοδίων.

Θέμα χρόνου όμως θεωρείται η εμφάνιση και του δεύτερου νεαρού, ο οποίος «φωτογραφίζεται» ως επίσης εμπλεκόμενος στην δολοφονία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες κρούσεις για την παράδοση του.

Σε βάρος του 24χρονου, αλλά και του 21χρονου που δεν έχει συλληφθεί ακόμη, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα: για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα πρόσωπα και για απρόκλητες φθορές ξένης ιδιοκτησίας από άτομα που είχαν καλυμμένα πρόσωπα. Επίσης σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διάφορα πλημμελήματα όπως η συμπλοκή από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία κλπ.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, παρόμοιες με των δύο πρώτων, χωρίς ωστόσο την ποινική δίωξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Με εξαίρεση τους τρεις γονείς των ανηλίκων που είχαν συλληφθεί για παραμέληση εποπτείας, όλοι οι υπόλοιποι κρατούνται μέχρι και το πρωί της Πέμπτης οπότε και θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.