Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Πύργου συμμορία που διέπραττε κλοπές σε οχήματα στον Πύργο και για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στον Πύργο Ηλείας, τέσσερις ανήλικοι 15,14 ετών και δύο 13χρονοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διακεκριμένες κλοπές. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμη ένας 18χρονος κι ένας 21χρονος, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, οι ανήλικοι ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν από τις 9 μέχρι και τις 21 Αυγούστου, σε περιοχές του Πύργου, πέντε κλοπές σε οχήματα και μια κλοπή σε εξοχική κατοικία.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, σπάζοντας τα τζάμια των παραθύρων και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα και συσκευές από το εσωτερικό τους. Σε ό,τι αφορά την κλοπή στην εξοχική κατοικία, είχαν παραβιάσει το παράθυρο της και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 400 ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή των ανηλίκων τα κλαπέντα αντικείμενα από την εξοχική κατοικία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Συνολικά από την δράση τους αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 4.100 ευρώ.

Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων του 14χρονου προέκυψε ότι είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου από τις 31 Ιουλίου 2015) και αναζητούνταν, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα.