Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια επίθεση που δέχτηκαν εθελοντές, οι οποίοι πήγαν να καθαρίσουν την Πάρνηθα την Παρασκευή 24/5 και τελικά βρέθηκαν στο νοσοκομείο χτυπημένοι από μία ομάδα επτά ατόμων.

Όπως επισημαίνουν τα δύο άτομα που ξυλοκοπήθηκαν, επτά άνθρωποι τους πλησίασαν και τους έκαναν ερωτήσεις για το τι ομάδα είναι, αν είναι αναρχικοί και για ποιον λόγο βρίσκονται στην Πάρνηθα.

Τα δύο άτομα ανέφεραν ότι δεν ασχολούνται με ομάδες ή άλλου τύπου πράγματα και ότι απλώς καθαρίζουν τα σκουπίδια. Μετά από λίγη ώρα και, ενώ η ομάδα εθελοντών κοιμόταν σε μία εγκαταλελειμμένη ταβέρνα στην Κρύα Πηγή, εμφανίστηκαν με δύο αυτοκίνητα και τους επιτέθηκαν.

Τα άτομα της εθελοντικής ομάδας που δέχτηκαν την επίθεση στη συνέχεια πλησίασαν τους άλλους δύο εθελοντές που κοιμόντουσαν, καθώς και τον αρχηγό της αποστολής, για να τους πουν τι έχει συμβεί.

Αργότερα διαπίστωσαν πως το 4ο μέλος είχε κάταγμα στη μύτη και τρεις μαχαιριές στην ωμοπλάτη.

«Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου, ωστόσο εντέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο εθελοντής που έχει τραυματιστεί.

«Τον άκουγα να φωνάζει: “Βοήθεια Βασίλη, βοήθεια Βασίλη”»

«Ήταν σαν αγέλη και σαν όχλος ξεκίνησαν να μας χτυπάνε. Φάγαμε μπουνιές και κλοτσιές στο πρόσωπο. Ξεκίνησαν να μας βαράνε, τον Γιώργο τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μία στο χέρι», επεσήμανε το ένα θύμα του ξυλοδαρμού, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αν δεν τους βοηθούσε ο αρχηγός της αποστολής, ο οποίος κοιμόταν ελάχιστα μέτρα μακριά, ο φίλος του θα είχε καταλήξει από αιμορραγία, όπως συμπλήρωσε το θύμα.

«Ο Γιώργος είχε πάρα πολύ αιμορραγία, ειδικά στο χέρι, και ήμασταν 40 λεπτά από το Αττικό που πήγαμε μετά. Του είχαν σπάσει και τη μύτη, του την έκαναν κομμάτια. Αν δεν τον έδενε ο Βασίλης, θα τον χάναμε από την αιμορραγία», τονίζει.

Ο Βασιλής Σφακιανόπουλος, ιδρυτής του εθελοντικού κινήματος Save your Hood, εξηγεί: «Άκουσα τον Μιχάλη να φωνάζει: “Βοήθεια Βασίλη, βοήθεια Βασίλη”, μέσα σε έναν πανικό από χτύπους σε κορμιά, αυτό ακουγόταν, με τον Μιχάλη να είναι αιμόφυρτος στο κεφάλι. Πήγα να τον φροντίσω, μου λέει “στον Γιώργο, άσε με εμένα, πήγαινε στον Γιώργο”. Τρέχω προς τα κάτω να βρω τον Γιώργο και τον βρίσκω σε μια τραγική κατάσταση. Η εικόνα του θα με στοιχειώνει για αρκετό καιρό. Ενός ανθρώπου που είναι όλος καλυμμένος με αίμα σε διάφορα σημεία του σώματός του».