Ένα ντοκουμέντο με τον 76χρονο αιγύπτιο δράστη του τριπλού φονικού στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση στη Γλυφάδα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ήταν καλοκαίρι του 2022 και ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είχε έρθει στην Ελλάδα μία ακόμα φορά.

Πήρε ένα σκάφος και, όπως φαίνεται από το βίντεο ντοκουμέντο του Mega, ο Αιγύπτιος πήγε εφόδια από τη βίλα στους Πεταλιούς με τη βάρκα στο σκάφος του Μπόρις Τζόνσον.

Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ κάνουν λόγο για μια «σκληροπυρηνική» οικογένεια, με τον Αιγύπτιο πάντως να διαδραματίζει πρώτο ρόλο. Ο τρόπος με τον οποίο χτύπησε ο 76χρονος δράστης μοιάζει να έχει πολύ προσωπικά χαρακτηριστικά.

Τα πάντα, όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ., θα φανούν από το τι θα δείξει το κινητό του δράστη και τα άτομα με τα οποία συνομίλησε την τελευταία φορά.

Υπάρχουν τα ιδιόχειρα σημειώματα ενός διοικητικού συμβουλίου που έκαναν στην εταιρεία με τη συμμετοχή του Προκόπη Καρνέση, των δυο γυναικών και του Σπύρου Καρνέση.

Στα εν λόγω σημειώματα φαίνεται το πόσο «σκληρά» ήταν τα πράγματα στην εταιρεία και υπήρχε ο όρος του ότι εάν κάποιος αποχωρήσει από την εταιρεία ή «φύγει» από τη ζωή, οι «κληρονόμοι», τα παιδιά τους δηλαδή, δεν έχουν δικαιώματα πάνω στην εταιρεία και δεν μπορούν να την κληρονομήσουν.

Οι αντικρουόμενες καταθέσεις για τη σχέση του με τη Δέσποινα Καρνέση

Την ίδια ώρα, δύο αντικρουόμενες μεταξύ τους καταθέσεις μαρτύρων δημιουργούν ερωτήματα για τη σχέση που είχε ο 76χρονος με τη Δέσποινα Καρνέζη.

Η μια αναφέρει ότι ο άνδρας, πριν ανοίξει πυρ και σκοτώσει την αδελφή της, τον γαμπρό της και τον καπετάνιο, την κλείδωσε μέσα στην τουαλέτα μαζί με άλλη μια υπάλληλο για να την προστατεύσει και να μη δει ότι θα σκότωνε την αδελφή της. Η άλλη μαρτυρία αναφέρει ότι οι δύο γυναίκες κλειδώθηκαν μόνες τους, προκειμένου να γλιτώσουν.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση θεωρείται «κλειδί» για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της οικογένειας, ποιος ο ρόλος του «Άρη» και φυσικά τι έχει γίνει με το σπίτι που διέμενε ο αιγύπτιος δολοφόνος και αυτόχειρας.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η κατάθεση θα δοθεί μόλις συνέλθει από το σοκ, κάτι που ίσως πάρει μερικά 24ωρα.