Ακόμη περισσότερα όπλα, κρυμμένα αυτή τη φορά στη στέγη οι εντόπισαν αστυνομικοί στο σπίτι του 54χρονου και της 57χρονης που συνελήφθησαν στην περιοχή της Φλώρινας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

  • 10 όπλα, εκ των οποίων, 3 πολεμικά τουφέκια, 1 πολυβόλο, 1 υποπολυβόλο, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 πιστόλι, και 3 αυτοσχέδια όπλα,
  • 8 κάνες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 11 διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων,
  • 2 γεμιστήρες από πολεμικό τυφέκιο,
  • 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
  • 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο 54χρονος και η 57χρονη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή και παραμένουν υπό κράτηση.

ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική στην υπόθεση

H ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική πρόκειται να συνδράμουν τις έρευνες στην υπόθεση με το τεράστιο οπλοστάσιο που ανακαλύφθηκε στο σπίτι του ζευγαριού, ενώ ήδη εξετάζεται ένα πιθανό σενάριο για τον λόγο που υπήρχαν τόσα όπλα.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένα ζευγάρι, που ισχυρίζεται πως είναι μέλη σκοπευτικού ομίλου και συλλέκτες παλαιών αντικειμένων.

Ορισμένα από τα όπλα που κατείχαν, φαίνεται να ανήκουν τεχνολογικά στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο οι αρχές θα πραγματοποιήσουν σχετικό έλεγχο, ενώ επιδιώκουν να διαπιστώσουν αν είναι ακόμη ενεργά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές εξετάζουν αν το ζευγάρι εμπορευόταν αυτόν τον οπλισμό και τον πουλούσε στην περιοχή, σε άτομα στην παραμεθόριο ή ακόμη και σε ποινικούς.

Σημειώνεται, ότι ο 54χρονος και η 57χρονη, που συνελήφθησαν, είχαν στην κατοχή τους 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας, 95 γεμιστήρες και 35.000 φυσίγγια.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση των νόμων περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.