Η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική πρόκειται να συνδράμουν τις έρευνες στην υπόθεση με το τεράστιο οπλοστάσιο που ανακαλύφθηκε σε σπίτι στη Φλώρινα, ενώ ήδη εξετάζεται ένα πιθανό σενάριο για τον λόγο που υπήρχαν τόσα όπλα.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένα ζευγάρι, που ισχυρίζεται πως είναι μέλη σκοπευτικού ομίλου και συλλέκτες παλαιών αντικειμένων.

Ορισμένα από τα όπλα που κατείχαν, φαίνεται να ανήκουν τεχνολογικά στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο οι αρχές θα πραγματοποιήσουν σχετικό έλεγχο, ενώ επιδιώκουν να διαπιστώσουν αν είναι ακόμη ενεργά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές εξετάζουν αν το ζευγάρι εμπορευόταν αυτόν τον οπλισμό και τον πουλούσε στην περιοχή, σε άτομα στην παραμεθόριο ή ακόμη και σε ποινικούς.

Σημειώνεται, ότι ο 54χρονος και η 57χρονη, που συνελήφθησαν, είχαν στην κατοχή τους 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας, 95 γεμιστήρες και 35.000 φυσίγγια.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση των νόμων περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.