Σκηνές βγαλμένες από μαφιόζικη ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (14/1) στον Νέο Κόσμο. Άγνωστοι γάζωσαν με περισσότερες από 95 σφαίρες έναν 44χρονο, γνωστό άνθρωπο της νύχτας, με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Το χρονικό της εκτέλεσης στον Νέο Κόσμο

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 02:00 το πρωί. Οι δράστες που επέβαιναν στο σκούρο μπλε τζιπ, όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο, πιθανότατα παρακολουθούσαν τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, καθώς -όπως όλα δείχνουν- γνώριζαν ότι το μαύρο τζιπ του 44χρονου ήταν θωρακισμένο και έτσι περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία.

Ο Ζαμπούνης, επιστρέφοντας από το βενζινάδικο ιδιοκτησίας του, άνοιξε την πόρτα, για να μπει στο τζιπ του, που βρισκόταν παρκαρισμένο επί της Φραντζή, στη γωνία με την Ηλία Ηλιού.

Το αυτοκίνητο των εκτελεστών έφτασε στο σημείο και σταμάτησε μπροστά από το όχημα του 44χρονου. Τρεις βαριά οπλισμένοι άνδρες με καλάσνικοφ τον πλησίασαν και τον γάζωσαν με τουλάχιστον 97 σφαίρες.

Μάλιστα, οι γεμιστήρες ήταν δεμένοι με μονωτική ταινία, κάτι που δείχνει πως οι εκτελεστές ήθελαν να μειώσουν τον χρόνο που θα χρειαζόταν, για να τους αλλάξουν.

Εκείνος ξεψύχησε ακαριαία στη θέση του οδηγού.

Οι επαγγελματίες δολοφόνοι, όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας (15/1) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», ήταν ψύχραιμοι και τα είχαν σχεδιάσει όλα. Αμέσως μετά την εκτέλεση του 44χρονου μπήκαν στο σκούρο μπλε τζιπ και, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, απομακρύνθηκαν με ταχύτητα.

Έφτασαν στη λεωφόρο Αθηνών και εγκατέλειψαν το όχημα στο Δαφνί, όπου και του έβαλαν φωτιά. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν βάλει πλαστές πινακίδες.

Ποιος ήταν ο 44χρονος

Αν και μόλις 44 ετών, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε απασχολήσει την Ασφάλεια για πολλές υποθέσεις. Το όνομά του ήταν στη δικογραφία για την Greek Mafia, ενώ είχε εμπλακεί σε εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς και άλλα αδικήματα.

Για τους έμπειρους αξιωματικούς της αστυνομίας ήταν πλέον το νούμερο ένα στον κόσμο της νύχτας τα τελευταία χρόνια και έτσι ήταν και ο νούμερο ένα στόχος από τους αντιπάλους του.

Η αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης το 2018

Τον χειμώνα του 2018, ο Ζαμπούνης είχε πέσει ξανά θύμα ενέδρας έξω από τα γραφεία πετρελαϊκής εταιρίας στον Πειραιά. Τότε είχε καταφέρει να γλιτώσει. Είχε σταθεί τυχερός, επειδή το καλάσνικοφ των δραστών είχε πάθει εμπλοκή και γλίτωσε, έχοντας τραύματα σε χέρια και πόδια.

Το όχημα του 44χρονου έφερε θωράκιση, όμως όχι τέτοια, ώστε να σταματήσει των καταιγισμό των πυρών.

Οι δράστες φαίνεται πως το ήξεραν. Στόχευσαν μαζικά και κατάφεραν τον σκοπό τους: να σκοτώσουν το άτομο που ένιωθε άτρωτο και πίστευε ότι κάνεις δε θα τολμούσε να τον πλησιάσει.

Τα ευρήματα στο ΙΧ του θύματος

Στο αυτοκίνητο του θύματος οι Αρχές βρήκαν όπλα.

Συγκεκριμένα, στο τσαντάκι του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Πολύ σημαντικό θεωρείται πως οι Αρχές βρήκαν το κινητό του τηλέφωνο, την ώρα που κάνουν «φύλλο και φτερό» τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ώστε να εντοπίσουν τους δράστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτός που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία θα φανεί από το επόμενο χτύπημα, καθώς εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες δολοφονίες.