Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και για τον πιθανό στόχο τους μετά την έκρηξη βόμβας λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/12), που τοποθετήθηκε στην είσοδο κτιρίου, όπου στεγάζονται γραφεία πολλών επιχειρήσεων στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκλήθηκαν ζημιές σε μεγάλη ακτίνα, ενώ αντικείμενα αλλά και σπασμένα γυαλιά από τις βιτρίνες εκτοξεύτηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων από το κτίριο. Η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων.

Οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαλυπτικές της καταστροφής που προκάλεσε ο εκρηκτικός μηχανισμός, τον οποίο τοποθέτησαν οι άγνωστοι…

‘Ενα βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει επίσης τη στιγμή της έκρηξης. Η κάμερα κουνιέται για λίγα δευτερόλεπτα από το ωστικό κύμα και διακρίνονται σκόνες που πέφτουν…

Σημειώνεται πως στο στόχαστρο των αγνώστων βομβιστών μπήκε κτίριο στον πεζόδρομο της οδού Φίλωνος, όπου μεταξύ άλλων στεγάζονται δικηγορικα γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία κ.ά., ενώ στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα λιανεμπορίου.

Η κα. Αφροδίτη, ιδιοκτήτρια καταστήματος πώλησης υποδημάτων στο ισόγειο του κτιρίου, έκανε λόγο στο Νewsbeast για ανυπολόγιστη καταστροφή τόσο στον χώρο όσο και στο εμπόρευμα. Ανέφερε ακόμα ότι στην είσοδο του κτιρίου υπάρχει κάμερα ασφαλείας, που ενδεχομένως να έχει καταγράψει τους δράστες.

Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ περισυνέλεξε υπολείμματα του μηχανισμού (εμπρηστικός – εκρηκτικός), ενώ συνάδελφοι τους της Ασφάλειας ξεκίνησαν τη συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρικών καταθέσεων. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο στόχος της ισχυρής βόμβας.

Σημειώνεται πως στο ίδιο σημείο είχε γίνει έκρηξη και το 2020.