Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνουν ενδεχόμενες ευθύνες για το θέμα που προέκυψε με την αποφυλάκιση του αποκαλούμενου «δράκου των Εξαρχείων» τον περασμένο Αύγουστο και την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί χωρίς να ακολουθήσει η κινητοποίηση των αρχών.

Η Εισαγγελία Εφετών με ανακοίνωση της, η δεύτερη για το θέμα, δίνει σχετικές διευκρινήσεις για το θέμα που αφορά τον 23χρονο από την Συρία που σήμερα προφυλακίστηκε μετά την απολογία του κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρες βιασμού επτά γυναικών, μεταξύ των οποίων και ενός 13χρονου κοριτσιού.

«Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που έκρινε ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Με το ίδιο βούλευμα τέθηκαν στον κατηγορουμένου οι όροι της υποχρέωσης διαμονής του στη δομή της Μαλακάσας και της εμφάνισής τους το ΑΤ της διαμονής του την 1η,10η και 20η ημέρα εκάστου μηνός» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη εξηγεί ότι «η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, που όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται, κοινοποιώντας προς τούτο απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών». Ωστόσο, όπως σημειώνεται η αρμόδια εισαγγελία «δεν ενημερώθηκε ποτέ καθ’ οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των όρων από τον κατηγορούμενο, Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας».

Οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η εισαγγελική παραγγελία διαβιβάζεται στο Εσωτερικών Υποθέσεων το οποίο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής αναμένεται να ζητήσει από το αστυνομικό τμήμα του Ωρωπού τα έγγραφα που αφορούν στις ενέργειες που έγιναν για την τήρηση των περιοριστικών όρων αλλά και με ποιο τρόπο ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας ότι ο 23χρονος εξαφανίστηκε.

Ο νεαρός κατηγορούμενος , πάντως, στην σύντομη απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται τις επιθέσεις οι οποίες του αποδίδονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο αλλά ούτε γιατί δεν έδινε το «παρόν» στο Αστυνομικό Τμήμα ως όφειλε. Μάλιστα, για να ενισχύσει την άρνηση του φέρεται να ζήτησε από την ανακρίτρια να αναζητήσουν εικόνες από τις κάμερες της περιοχής ώστε να αποδειχθεί ότι δεν έκανε τίποτα.

«Πηγαίνετε να ψάξετε σε άλλο πλανήτη για να βρείτε τους ενόχους» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το συνήγορό του, απευθυνόμενος στην ανακρίτρια .