Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών αναμένεται να διατεθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 1η Νοεμβρίου) λόγω της συμπλήρωσης 10 ετών από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης (31/10), στη λεωφόρο Ηρακλείου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (σ.σ. διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, Ομάδες Δράση και ΔΙ.ΑΣ.), ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/11) πήρε θέση και ο «Αίαντας». Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται σε κομβικά σημεία του Ν. Ηρακλείου, προκειμένου να κάνουν επιτήρηση και ελέγχους εάν απαιτηθεί. Αξίζει να σημειώσουμε πως πάρε το γεγονός ότι υπάρχει απαγόρευση συγκεντρώσεων για 24 ώρες από τη ΓΑΔΑ, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για εκτεταμένα επεισόδια, τόσο μέλη ακροδεξιών οργανώσεων όσο και κομμάτων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έχουν προγραμματίσει να μαζευτούν στο Ν. Ηράκλειο.

Γι’ αυτό και η μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η πρακτική «συγκέντρωση – αντισυγκέντρωση» κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη σε μία περίοδο που ούτως ή άλλως το κλίμα είναι τεταμένο.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι όπως είχε αποκαλύψει από τις 27 Οκτωβρίου το Newsbeast, στην Ελλάδα έχουν φτάσει και εκπρόσωποι ακροδεξιών κινημάτων της Ευρώπης προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΛ.ΑΣ., το βράδυ της Τρίτης (31/10) προχώρησε σε 21 συλλήψεις Ιταλών στο «Ελ. Βενιζέλος», οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνουν ακροδεξιές ομάδες.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός «Ηράκλειο» στη γραμμή 1 του Μετρό

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 ο σταθμός «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» στη Γραμμή 1 του Μετρό θα κλείσει στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.