Ο Βασίλης Στίγκας έδωσε νέα συνέντευξη με αφορμή την ανταρσία στους Σπαρτιάτες και την διαγραφή τριών βουλευτών, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη που έλαβε το κόμμα από τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, ώστε να μπει στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε στον ΑΝΤ1 και χαρακτήρισε «κηροζίνη» τη στήριξη του καταδικασμένου Κασιδιάρη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τονίζοντας ότι αυτό το «καύσιμο» μπορεί να σε κάψει.

«Καμιά φορά και το καύσιμο, ιδιαίτερα η κηροζίνη που χρησιμοποιούσαμε στο στρατό, είναι πολύ εύφλεκτη. Μπορεί να σου κάνει δουλειά, αλλά μπορεί και να σε κάψει. Μπορεί να έχει συμβεί αυτό. Εκείνο το χρονικό διάστημα, δεν ήταν απλώς καύσιμο, ήταν κηροζίνη», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να αναφέρει το όνομα του.

Έπειτα, πρόσθεσε ότι «πιθανώς έχουμε περάσει οι Σπαρτιάτες στο βιβλίο Γκίνες, ότι μέσα σε δυόμιση εβδομάδες, με την στήριξη ενός ατόμου, έγινε αυτό που έγινε. Μέχρι εκεί όλα καλά. Όταν όμως αρχίζει η κηρονίζνη και η βενζίνη να σε καίει ή καίει τα πάντα στο πέρασμα της… Δεν με έχει κάψει, ούτε θα με κάψει. Κάποιους άλλους όμως θα τους κάψει και θα τους καταστρέψει».

«Έδιναν και 3.000 ευρώ τον μήνα»

Επίσης, ο Βασίλης Στίγκας ανέφερε ότι οι βουλευτές του, έδιναν κάπου έως και 3.000 ευρώ τον μήνα, ενώ πρότειναν και στον ίδιο να καταθέσει λεφτά. Ωστόσο εκείνος διαφώνησε και σημείωσε, ότι αν αποκαλύψει περισσότερα, θα αναγκαστεί να επέμβει εισαγγελέας.

«Δεν μπορώ να πω που πήγαιναν τα χρήματα που έδιναν οι βουλευτές μου. Επίσης, μου πρότειναν να κάνω, που να καταθέτω χρήματα. Δεν το έκανα. Δεν θα πω άλλα, γιατί είναι ποινικά κολάσιμο και θα επέμβει εισαγγελέας. Δίνουν χρήματα και αρκετά χρήματα, που φτάνουν τις 3.000 τον μήνα».

«Είμαι μόνος μου»

Ο Βασίλης Στίγκας σχολιάζοντας την διαγραφή τριών βουλευτών από τους Σπαρτιάτες, τόνισε ότι αν χρειαστεί θα τους απομακρύνει όλους, ώστε να μείνει μόνος.

«Υπάρχουν απειλές προς κάποιους βουλευτές να υπογράψουν, είτε να συνταχθούν, σύμφωνα με τα σχέδια των άλλων. Επομένως, δεν θεωρώ ότι είναι 11. Σήμερα που έγινε αυτό το σκηνικό και ξεκίνησα να διαγράψω τους τρεις, το πρώτο που σκέφτηκα, είναι ότι είμαι μόνος μου. Διέγραψα τους τρεις που έχουν πρωτοστατήσει σε όλη την ανακατωσούρα, όλο αυτό τον καιρό. Άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο, μπορεί κάποιο βουλευτές να βρουν το θάρρος ή να αποφασίσουν με ποια πλευρά θέλουν να κινηθούν», είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

«Αν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο, αύριο θα διαγράψω έναν, δύο, τρεις, όσους πάει, μέχρι να μείνω μόνος μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πού έμαθαν όλοι αυτοί, για να μην πω όλοι αυτοί -οι περισσότεροι τουλάχιστον, για να μην τους βάλω όλους σε ένα σακί- για δημοκρατικές διαδικασίες; Στη Χρυσή Αυγή ή κάπου αλλού;», πρόσθεσε στη συνέχεια.