Κλείσιμο των λεσχών οργανωμένων, ουσιαστικό έλεγχο της αστυνομίας στους οργανωμένους φιλάθλους, παρατηρητήριο βίας αλλά και ολοκληρωμένα συστήματα καμερών στο γήπεδο, αποφάσισε η σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σ’ αυτή συμμετείχαν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, οι πρόεδροι των τριών «μεγάλων» της Αθήνας, Βαγγέλης Μαρινάκης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος και ο εκπρόσωπος του «ισχυρού άνδρα» του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

  • Κλείνουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών. Κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ.
  • Η Αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο στους οργανωμένους οπαδούς και ειδικά στις «Θύρες» που στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Ο έλεγχος περνά από τις εταιρείες security των ΠΑΕ, στην Αστυνομία. Όταν μάλιστα κρίνεται απαραίτητο θα υπάρχει και απροειδοποίητος έλεγχος της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων.
  • Θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο βίας σε συνεργασία με την UEFA και των κρατών-μελών.
  • Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τους «Big 4» -κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση- θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένα συστήματα με κάμερες στα γήπεδα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν και δύο δυνητικά μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μόνο αν παραστεί ανάγκη, δηλαδή σε περίπτωση… υποτροπής.

Αυτά είναι το κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός «ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών» αλλά και το… θατσερικής έμπνευσης οικειοθελή αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Ελπίζω να μη χρειαστεί, αλλά η πολιτεία μπορεί να ενεργοποιήσει το ύστατο μέτρο να κόψουμε τις ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν θα φτάσουμε εκεί».