Ως έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως σε επίπεδο Περιφερειών αλλά και Δήμων. Το έχει επισημάνει άλλωστε πολλές φορές και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ότι δηλαδή αντιμετωπίζει τους Περιφερειάρχες ως συνεργάτες της κυβέρνησης.

Για τον λόγο αυτό και οι εκλογικές μηχανές πήραν και πάλι μπροστά με τις συσκέψεις να είναι συνεχείς στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Τα χρονικά περιθώρια για ανασυγκρότηση αλλά και διατήρηση της συσπείρωσης λιγοστεύουν. Ο Αύγουστος μπορεί να είναι ο μήνας διακοπών για τους περισσότερους και απόδρασης από την καθημερινότητα, ωστόσο μέχρι το τέλος του μήνα στη ΝΔ θα ξέρουν ποιους θα έχουν απέναντι αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να κινηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν «διαρροές» στους «αντάρτες» της δεξιάς παράταξης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς πέρασε πολλές ώρες χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και εκτός από τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο του «μπαρουτοκαπνισμένου» νεοδημοκράτη, είχε σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast και συνεργασία με το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έτσι ώστε να καταρτίσει τη δική του ομάδα που θα «τρέξει» την καμπάνια του και θα τον οδηγήσει στην καρέκλα του περιφερειάρχη.

Ο κ. Χαρδαλιάς συζήτησε με τον πρωθυπουργό το σχέδιο του για την Αττική σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων, το στίγμα δηλαδή που θέλει να θέσει με την υποψηφιότητά του.

Με τον Νίκο Χαρδαλιά, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, συζητήσαμε για τις προτεραιότητες και το όραμά του για την Αττική….

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Tuesday, August 1, 2023

Αυτό που σημειώνουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη είναι ότι άμεσα πρέπει να βγει μπροστά ο Νίκος Χαρδαλιάς και να απευθυνθεί στους πολίτες ξεδιπλώνοντας την στρατηγική του.

Στοίχημα παραμένει βεβαίως και το θέμα της κατάρτισης του γαλάζιου ψηφοδελτίου και ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Όπως έλεγαν παλιοί αυτοδιοικητικοί στο Newsbeast, η περιφέρεια Αττικής δεν αποκαλείται τυχαία και «μικρή κυβέρνηση» και έτσι οι «υπουργοί» του Χαρδαλιά πρέπει να επιλεγούν πολύ προσεκτικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέρος των προσώπων που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του αποσυρθέντος από την εκλογική κούρσα Γιώργου Πατούλη θα συστρατευτεί με τον Νίκο Χαρδαλιά, ωστόσο θα γίνει αξιολόγηση, ενώ αναμένεται να προστεθούν και νέα πρόσωπα.

Οι «αντάρτες» και οι στοχευμένες επισκέψεις

Τα ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου έχουν στραφεί σε τρεις περιφέρειες καθώς θέλουν να αποσείσουν τον κίνδυνο «ατυχήματος» καθώς οι «αντάρτες» που κατεβαίνουν απέναντι στους εκλεκτούς της ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθούν.

Δεν θεωρήθηκε τυχαία η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Μυτιλήνη προκειμένου να στηρίξει τον Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Κι αυτό, γιατί ο Στρατηγός θα έχει απέναντί του τον «αντάρτη» νυν Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη ο οποίος διαμηνύει σύμφωνα με τοπικές πηγές ότι δεν έχει ανάγκη τη στήριξη της ΝΔ γιατί αισθάνεται ισχυρός.

Οι στοχευμένες επισκέψεις θα συνεχιστούν από τον πρωθυπουργό, ο οποίος στο τέλος της εβδομάδας θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην Καλαμάτα προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού ενός νέου ανθρώπου ο οποίος αγαπάει την τεχνολογική πρόοδο που είναι και το αντικείμενό του. Εδώ, δεν υπάρχει «αντάρτης» και μάλιστα ο πρωθυπουργός απέδωσε τα εύσημα στο νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την ευπρέπεια με την οποία αποχώρησε από την κούρσα.

Δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρεθεί και στην Κέρκυρα το προσεχές διάστημα προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα της νυν Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα η οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast πέρασε επίσης χθες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Η κα Κράτσα η οποία έχει την επίσημη στήριξη της ΝΔ έχει δύσκολο έργο μπροστά της καθώς θα έχει αντίπαλο της έναν άνθρωπο που επίσης ασχολείται με την αυτοδιοίκηση και έχει εκλεγεί στο παρελθόν δυο φορές δήμαρχος Κερκυραίων, τον κ. Γιάννη Τρεπεκλή.