«Δεν έχω κάποια προτεραιότητα για την ενασχόληση με την ενεργό πολιτική, αλλά ανήκω και σε έναν ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, δεν το έχω κρύψει. Μου έγινε μια πρόταση όχι επίσημη, αν θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Είπα ότι αν υπήρχε μια συναίνεση, θα το συζητούσα» ανέφερε φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του Open, ο εργατολόγος Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο οποίος είναι ένας από τους πέντε που συζητά η Κουμουνδούρου για υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας κοινής υποψηφιότητας από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά «Θα ήταν ιδανικό μια κοινή υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και από μια παράταξη όμως θα μπορούσε να συζητηθεί. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο Δήμο της Αθήνας και σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν ενωτικές υποψηφιότητες και όχι στενά κομματικές.

Εγώ είπα ότι είναι μια πολύ τιμητική πρόταση, αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπέβαλα ποτέ υποψηφιότητα. Δεν παρακολουθώ στενά τις κομματικές διαδικασίες. Η απάντησή μου ήταν ότι είναι μια πολύ τιμητική πρόταση. Δεν γνωρίζω αν παίζει το όνομά μου γιατί δεν είμαι μέσα σ’ αυτά.

Πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια για κοινές υποψηφιότητες. Θεωρώ ότι τα δύο κόμματα δεν πρέπει να αναλωθούν σε έναν στείρο ανταγωνισμό και στενών καταγραφών. Ο ευρύτερος χώρος έχει μειωμένες δυνάμεις. Θα πρέπει να μπουν σε μια διαδικασία».

Το όνομα του Κωνσταντίνου Τσουκαλά έθεσε προς συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο συνάδελφός του εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας.