Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο βήμα της Βουλής δήλωσε πως χθες το βράδυ παρέλαβε επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία ενημερώθηκε ότι τελικά έγιναν τρεις απόπειρες, και όχι μία, παγίδευσής του από το predator.

Όπως είπε συγκεκριμένα: «Η πρώτη στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021. Η δεύτερη, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, ήταν αυτή που εντόπισε και η ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Και η τρίτη απόπειρα έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021, ενώ βρισκόμουν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ανδρουλάκης παρέδωσε στα πρακτικά την επιστολή του Κωνσταντίνου Μενουδάκου και υποστήριξε πως 87 ακόμη έλαβαν αντίστοιχα μηνύματα με το predator.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι τα μέλη του Κοινοβουλίου και όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις ευθύνης, θέσεις εξουσίας, οφείλουν να ενημερώσουν τη Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό. Οφείλουν να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες δίνοντας τα στοιχεία αυτά στη Δικαιοσύνη. Το οφείλουν στην αλήθεια. Το οφείλουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το οφείλουν, πάνω απ’ όλα, στη δημοκρατία και τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Είπε πως όσοι επέτρεψαν σκόπιμα να κυλιστεί η δημόσια ζωή στο βούρκο για να κρύψουν με παραπληροφόρηση και συμψηφισμούς τις βαρύτατες ευθύνες τους, πρέπει να λογοδοτήσουν. Επισήμανε ότι άκουσε ακραίους χαρακτηρισμούς από τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως «πράκτορας», από αυτούς που ήθελαν να καλύψουν τα παιχνίδια τους με τις μυστικές υπηρεσίες, όπως είπε, και «”πιασμένος” από εκείνους που δεν τους κάναμε τα πολιτικά χατίρια».

«Το ερώτημα λοιπόν που περιμένουμε να απαντήσει η Δικαιοσύνη αλλά και οι ανεξάρτητες Αρχές είναι: ποιοι είχαν στήσει αυτό το παράκεντρο εξουσίας και χρησιμοποιούσαν το Predator; Πρέπει η δικαιοσύνη να ελέγξει πόσοι από τους 87 υπήρξαν και θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Για να δούμε πόσες είναι τελικά οι “διαβολικές συμπτώσεις”. Για να σταματήσουν να κρύβονται από τις ευθύνες τους ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.