Τη διαβεβαίωση προς όλους τους Έλληνες και ιδίως τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής και της Σπάρτης, ότι θα κατασκευαστούν οι νοσοκομειακές μονάδες σε αυτές τις περιοχές με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Πλεύρης, απάντησε σε σχετική αναφορά του πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, για την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού, εξηγώντας ότι «η διαγωνιστική διαδικασία απέβη άκαρπη επειδή οι προσφορές ήταν ανώτερες του ύψους της δωρεάς και γι’ αυτό θα γίνει άλλη διαδικασία».

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς την εκτέλεση των έργων και αυτά θα ολοκληρωθούν κανονικά. Επίσης, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής του χρονοδιαγράμματος ούτε θέμα μη ολοκλήρωσης του έργου.

Ξανθός: «Φιάσκο» το ναυάγιο της κατασκευής τριών νοσοκομειακών μονάδων με δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος

Να συγκληθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ζήτησε νωρίτερα από τη Βουλή ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να ενημερώσουν σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή με δωρεά των τριών νοσοκομειακών μονάδων.

Ο κ. Ξανθός, μιλώντας σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για τη φαρμακευτική πολιτική, έκανε λόγο για «φιάσκο» και υποστήριξε ότι «αντικειμενικά οι ευθύνες ανήκουν αντανακλαστικά στην κυβέρνηση και για τη μη ενημέρωση της κοινωνίας γι’ αυτό το ναυάγιο».