Η απόφαση του Βελγίου να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τεσσάρων προσώπων, που φέρονται να δέχθηκαν χρήματα και δώρα από ένα κράτος του Κόλπου έτσι ώστε να επηρεάσουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι «πολύ ανησυχητική», επεσήμανε τη Δευτέρα (12/12) ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Σίγουρα τα νέα είναι πολύ, πολύ ανησυχητικά» υπογράμμισε ο Μπορέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ πρόσθεσε πως η έρευνα για διαφθορά δεν στρέφεται εναντίον κανενός μέλους της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.

«Δεν υπάρχει τίποτε ούτε καμιά αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε από την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ούτε από τις αντιπροσωπείες», δήλωσε.

«Είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία. Βεβαίως τα νέα είναι πολύ ανησυχητικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποια γεγονότα, τα οποία με ανησυχούν ως πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισήμανε.

«Γίνονται ενέργειες από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις ενέργειες» υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.