Απάντηση στις νέες τουρκικές προκλήσεις έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μετά από ερώτηση του Νewsbeast. Ειδικά για τους ισχυρισμούς της Άγκυρας όσον αφορά στη δήθεν παρενόχληση τουρκικών μαχητικών από την Ελλάδα είπε: «Η Τουρκία όλο το προηγούμενο διάστημα με μια ρητορική όξυνση προσπαθεί να δημιουργήσει τις δικές της εντυπώσεις. Το τελευταίο διάστημα επικαλούνται ψευδή γεγονότα για να προκαλέσουν συμψηφισμούς. Είναι τόσο εξόφθαλμη η αγωνία της που βγάζει μάτι. Το κακό για την Τουρκία και το καλό για τη χώρα μας είναι ότι είναι προς πλήρη γνώση των συμμάχων ποια είναι η πραγματικότητα».

«Η ΝΔ στην ψηφοφορία για την Εξεταστική θα ψηφίσει παρών»

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η ΝΔ θα ψηφίσει παρών στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την Εξεταστική Επιτροπή.

Είπε ακόμα ότι: «Η ΝΔ δεν θα ευτελίσει την διαδικασία και αντιλαμβάνεστε ότι εμείς προφανώς και θα τιμήσουμε την διαδικασία και δεν θα καταθέσουμε πρόταση για δεύτερη εξεταστική επιτροπή. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι προφανώς να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης αυτής και να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα χωρίς στρεβλώσεις».

Είπε ακόμα ότι η διαδικασία πρέπει να αφορά το παρόν αλλά και την διερεύνηση για την λειτουργία των κακόβουλων λογισμικών αλλά να ακουστούν και πρόσωπα που είχαν την διοίκηση της ΕΥΠ στο παρελθόν για να εντοπιστούν παθογένειες και να διορθωθούν.

Μια ερώτηση που συνεχώς ακούγεται στον δημόσιο διάλογο είναι αν μπορεί να γίνει φέιγ βολάν το αίτιο για το οποίο αποφασίζει η ΕΥΠ να ζητήσει την άδεια της εισαγγελέως. Θα ήταν σημαντικό να μάθουμε και από παλαιότερους διοικητές αν οι απόψεις ήταν ταυτόσημες, τόνισε ακόμα.