Γύρω στα 50.000 έγγραφα περιέχει ο σκληρός δίσκος της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, που είχε κατασχεθεί από τα γραφεία της Siemens και βρίσκεται στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αξιολόγηση.

Σύμφωνα με το Σήφη Βαλυράκη, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι πρώτες ασφαλείς απαντήσεις, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν περιέχει «συγκλονιστικά» στοιχεία.

Έχουν πάντως ανακτηθεί αρκετά στοιχεία τα οποία κάποιοι είχαν επιχειρήσει να εξαφανίσουν.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι δύσκολο να αξιολογηθεί όλο αυτό το υλικό μέχρι την Παρασκευή και να συμπεριληφθεί στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και συνεπώς θεωρείται πιθανή μία άτυπη παράταση λίγων ημερών για την κατάθεση του πορίσματος.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένουν τα μέλη της επιτροπής τα αποτελέσματα των επανελέγχων στις δηλώσεις πόθεν έσχες των Α. Τσοχατζόπουλου και Θ. Τσουκάτου, τα οποία ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κατατεθούν στην εξεταστική επιτροπή.

Η επιτροπή συνεχίζει την ανάγνωση των γεγονότων και δεδομένων της υπόθεσης, αλλά ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης δεσμεύτηκε να καταθέσει και ένα κείμενο που θα αφορά το «δια ταύτα», δηλαδή τη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Επιπλέον, στο πόρισμα αναμένεται να περιληφθεί ξεχωριστή αναφορά στη χρηματοδότηση των κομμάτων, που δεν περιλαμβάνεται στα συμπεράσματα που μελετά η επιτροπή σε αυτό το στάδιο.

Παρόλ’ αυτά, θα υπάρχει τουλάχιστον ένα ξεχωριστό κεφάλαιο πορισματικών θέσεων, αφού το ΚΚΕ επιμένει σε δικό του πόρισμα.