Εμφανώς ικανοποιημένη παρακολούθησε η Κουμουνδούρου τη χθεσινή αθρόα προσέλευση ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου. Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανεξαρτήτου ποια πρόσωπα θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο, το γεγονός και μόνο ότι προσήλθαν συνολικά στις κάλπες περίπου 270.000 άτομα, είναι απόλυτα θετικό.

Κι αυτό γιατί ερμηνεύεται ως δείγμα ενός ισχυρού αντιδεξιού μετώπου που δομείται αυτή τη στιγμή στο χώρο της Κεντροαριστεράς από τους πολίτες. Παράλληλα η υψηλή αυτή συμμετοχή δημιουργεί ένα «βαθύ ρήγμα» στο ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, και ως εκ τούτου η επόμενη μέρα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να βρει το μέτωπο αυτό αισθητά αποδυναμωμένο.

Συν τοις άλλοις σε επίπεδο προσώπων πλέον, είναι γνωστό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα ήθελαν να περάσει στον δεύτερο γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος, πολλώ δε μάλλον να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει αποκλείσει κάθε μετεκλογική γέφυρα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα δεν είναι καλές.

Από την άλλη πλευρά βέβαια το γεγονός ότι έχει περάσει στον δεύτερο γύρο ο Γιώργος Παπανδρέου, ενέχει τον κίνδυνο να επιστρέψουν και πάλι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ (το οποίο όλα δείχνουν ότι θα μετονομαστεί σε ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως του προσώπου που θα εκλεγεί την επόμενη Κυριακή), αφού οι περισσότεροι που είχαν αποσκιρτήσει προέρχονταν από το παπανδρεϊκό μπλοκ.