Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στους οικίσκους των σεισμοπαθών του Ηρακλείου, αλλά και της γενικότερης περιοδείας του στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του κόμματος, κ. Γιώργος Τράγκας, μίλησε στο ραδιόφωνο ΡΑΔΙΟ 98.4 του Ηρακλείου και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Ο κ. Τράγκας εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο «για ένα κακοστημένο σόου αντιπαράθεσης» με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Ειδικότερα τόνισε ότι «ο πρώτος βάζει πλάτη και σπρώχνει τον δεύτερο, σε μια διμερή συμφωνία με την Τουρκία για το Αιγαίο στα πρότυπα της Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο επικεφαλής του Κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», μεταξύ άλλων, υποστήριξε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέλυσε την αστική τάξη της χώρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βιτρίνα «ακροδεξιούς» και άμεσους συνεργάτες τους ανθρώπους του συστήματος Σημίτη, την «αποτελειώνει».

Κληθείς δε να απαντήσει αν στην πολιτική του κίνηση υπάρχει χώρος για τον διαγραφέντα βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο, απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά. Όπως εξήγησε για το θέμα «τόσο ο  βουλευτής, όσο και στελέχη της κυβέρνησης σήμερα, ουδεμία σχέση έχουν με τον κεντροδεξιό χώρο της Καραμανλικής  παράταξης, αλλά είναι ό,τι πιο ακροδεξιό υπάρχει αυτή τη στιγμή, που απλά έχοντας φορέσει υπουργικά κοστούμια, εμφανίζονται μεταμελημένοι για το παρελθόν τους, χαϊδεύοντας το ίδιο όμως ακροατήριο του παρελθόντος».

 Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώργος Τράγκας ως επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, , θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, στο Ηράκλειο της Κρήτης (Hotel Galaxy- Αίθουσα Ballroom, 9 Οκτωβρίου και ώρα 13:00).