Δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Επεσήμανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ότι είναι ολοφάνερο ότι οι μαθητές που επιτέθηκαν στους φοιτητές προέρχονται από αυτό τον χώρο, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος όταν είδε νεαρά παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά.

Τόνισε πως κανένα είδος βίας δεν είναι ανεκτό, καθώς και ότι μια οργανωμένη πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις αποτελεσματικά. Τόνισε, ακόμα, πως η αστυνομία αντέδρασε έγκαιρα.


«Η αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολότοφ από ακροδεξιούς μαθητές» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κριτική της αντιπολίτευσης η οποία μίλησε για ανοχή στη δεξιά βία και ίσες αποστάσεις προκειμένου να μη χαθεί το ακροατήριο της Ακροδεξιάς τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που συνέλαβε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και πως επί κυβέρνησης της ΝΔ ολοκληρώθηκε η δίκη και καταδικάστηκαν οι επικεφαλείς αυτής της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης προσθέτοντας πως είναι ανεδαφική η κριτική της αντιπολίτευσης. 

Στους δρόμους 100 περιπολικά και 1.026 αστυνομικοί

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην Αττική με τη διάθεση 1.026 ανδρών και γυναικών στο λεκανοπέδιο σημειώνοντας πως το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική αλλά στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της αστυνομίας.

Παράλληλα, δήλωσε πως από 1η Νοεμβρίου 100 περιπολικά κάθε νύχτα θα βρίσκονται στον δρόμο. Συγκεκριμένα, είπε η διάθεση των 1.026 αυτών ατόμων σε όλα τα αστυνομικά τμήματα θα δώσει την δυνατότητα να υπάρχουν 100 στελεχωμένα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ στις γειτονιές όλων των αστυνομικών τμημάτων κάθε βράδυ από τις 12 την νύχτα έως τις 6 το πρωί.

Τι ερευνάται σε 10 υποθέσεις σχετικά με απάτες αντιεμβολιαστών 

Αναφορικά με τις δικογραφίες για ιστοσελίδες και fake news αντιεμβολιαστών είπε για 10 υποθέσεις υπάρχει έρευνα για περιπτώσεις που εξελίσσεται απάτη και ολοφάνερη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ανθρώπους που στο πλαίσιο της ακραίας συνωμοσιολογίας τους επιτίθενται στην κυβέρνηση και το κράτος θεωρώντας ότι η διαδικασία του εμβολιασμού είναι εσχάτη προδοσία για την πατρίδα.