Πρωτοφανή είναι τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, με άτομα που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο να βγαίνουν και να επιτίθενται με βόμβες μολότοφ, κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα άτομα που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από αυτό.

Βίντεο που δημοσίευσε το Thes.gr, δείχνει άτομα που είναι μέσα στο προαύλιο του σχολείου να χαιρετούν ναζιστικά, προς όσους βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο.

Άλλωστε το «Μέτωπο Νεολαίας Χρυσής Αυγής» σε ανακοίνωση που εξέδωσε έδωσε συγχαρητήρια «για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς».

«Οι δράστες σχετίζονται με φασιστικές ομάδες»

Την τρομακτική διάσταση της υπόθεσης παρουσιάζει η η Πόπη Σαραϊδάρη, μέλος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, τονίζοντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ότι οι δράστες των επεισοδίων στο ΕΠΑΛ σχετίζονται με φασιστικές ομάδες και είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς.

«Πετούσαν πέτρες στους φοιτητές μέσα από το σχολείο. Δεν φτάνει η επέμβαση της αστυνομίας. Θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, και γενικότερα η Πολιτεία. Οι ιδέες και οι πρακτικές του φασισμού δεν είναι ανεκτές, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση από τον κόσμο για να σταματήσει αυτό αμέσως», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ertnews.gr.

Η νέα επίθεση έγινε μια μόλις ημέρα μετά μετά την επίθεση που δέχθηκε πορεία νεολαίας της αριστερής φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ, ενώ μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις και 40 προσαγωγές, δύο μαθητές τραυματίστηκαν ενώ έγινε και παρέμβαση εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 40 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν δύο μαθητές.

Δείτε τα ντοκουμέντα από τη στιγμή που οι μαθητές χαιρετούν ναζιστικά:

Ναζιστικός χαιρετισμός στο ΕΠΑΛ Σαυρούπολης

Πηγή φωτογραφιών thes.gr