Στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παραπέμπει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την υπόθεση της αποζημίωσης για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών το 2017, μετά την έφεση που ασκήθηκε από το Δημόσιο στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στην αγωγή των οικείων του.

«Το ενδιαφέρον του υπουργού Οικονομικών να περαιωθεί η υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και την κοινωνική της διάσταση, εκδηλώθηκε από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, η οποία επιδίκασε στους οικείους του άτυχου μαθητή συγκεκριμένα χρηματικά ποσά ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ψυχικής οδύνης» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το αρμόδιο Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επιληφθέν κατά τις σχετικές διατάξεις του ζητήματος της αίτησης εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της εκκρεμούς δικαστικής διαφοράς και παραίτησης ή μη από την ασκηθείσα στις 22/6/2020 έφεση του ελληνικού δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, ότι δεν συντρέχει λόγος παραίτησης από αυτή, για λόγους που αφορούν στην ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων νόμου που διέπουν την υπόθεση. Η γνώμη αυτή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεσμεύει τον υπουργό κατά τρόπο που δεν καταλείπει σε αυτόν την δυνατότητα να αποφασίσει διαφορετικά» επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών.

«Σε μια ύστατη προσπάθεια οριστικής περαίωσης της υπόθεσης και αποφυγής περαιτέρω δικαστικών διενέξεων με την οικογένεια, ο υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου αυτή να επανεξετασθεί.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, σεβόμενη το κράτος δικαίου» εξηγείται σε σχετική ανακοίνωση.