Ακυρώθηκε, τελικά, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ξενάγηση του κ. Μητσοτάκη στο Ground Zero και τον ναό του Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, δε θα γίνει, καθώς στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού προστέθηκε η συνάντηση με εκπροσώπους της Wall Street Journal.

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, πως νωρίτερα σήμερα η Αθήνα είχε εκφράσει, και επισήμως, τη δυσαρέσκεια της για την παρουσία του ιεράρχη στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του Ερντογάν και του Τατάρ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στα εγκαίνια του 36όροφου «Τουρκικού Κέντρου»

«Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της»

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, κατά το σημερινό briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά πως η παραπάνω κίνηση του κ. Ελπιδοφόρου ενόχλησε. «Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της», επεσήμανε ο Γιάννης Οικονόμου.

Τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ακύρωσε, εξάλλου, και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.