Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, για τους χειρισμούς του στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του, το κυβερνών κόμμα επισημαίνει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάλυψε πλήρως τον κ. Παππά και ότι «προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν μιλά για πολιτικές διώξεις».

Από τη ΝΔ καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πόλωση και διχασμό, παραπέμποντας στο «εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του Παύλου Πολάκη», όπως λένε χαρακτηριστικά και για το οποίο επισημαίνουν πως «ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε τίποτε να πει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Σήμερα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Νίκο Παππά. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να θεωρεί ότι δεν ζημιώθηκε το δημόσιο συμφέρον, όταν τρία εκατομμύρια ευρώ έκαναν βόλτες με αδιαφανείς διαδικασίες σε διάφορους λογαριασμούς.

Με περίσσιο θράσος μίλησε για πολιτικές διώξεις. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους που δεν θυμούνται το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», όταν η σκευωρία που έστησε κατέρρευσε πανηγυρικά. Ελπίζουμε τις απόψεις του αυτές να τις μοιράστηκε με τον κ. Πικραμμένο, όταν τον είχε απέναντί του στο επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Μαρτίου.

Η χώρα έχει θεσμική και πολιτική μνήμη.

Όσο για τις καταγγελίες του περί πόλωσης και διχασμού, τον παραπέμπουμε στο σημερινό εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του φίλου του κ. Πολάκη για το οποίο δεν βρήκε τίποτα να πει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.