Το ΜέΡΑ25 αποτιμώντας τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία εκτιμά ότι «η Σύνοδος Κορυφής όχι μόνο δίνει λευκή επιταγή στον κ. Ερντογάν αλλά τον προικοδοτεί παράλληλα στο «έργο» του».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτει ότι «η ελληνική πλευρά που από τον Σεπτέμβριο ακόμα θα έφερνε «κυρώσεις που θα δάγκωναν» όπως διατυμπάνιζαν οι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι, δεν έφερε τίποτα για ακόμα μια φορά, όπως άλλωστε αναμενόταν και όπως είχε προειδοποιήσει το ΜέΡΑ25 ότι θα συμβεί ήδη από τον Σεπτέμβριο και επανέλαβε τόσο στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου όσο και τώρα το Μάρτιο».

Υπό αυτό το πρίσμα, το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι είναι «απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο το μνημονιακό τόξο διαρκώς βαφτίζει το κρέας ψάρι» και επισημαίνει ότι: «αντί λοιπόν να κάνουν το άσπρο μαύρο οι yesmen των Βρυξελλών και του Βερολίνου, ας υιοθετήσουν την πρόταση του ΜέΡΑ25 για τη σύγκληση διεθνούς περιφερειακής συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ελλάδας, ώστε να λυθούν πραγματικά και οριστικά τα ζητήματα των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τρυπάνια και προς όφελος όλων των λαών – και όχι των ολιγαρχών – της περιοχής».

Κριθαρίδης: Η κυβέρνηση επιτίθεται στα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη γιατί «όχι απλώς «Ερντογανοποιούν» τη χώρα, αλλά παράλληλα συλλαμβάνουν και όσους πολίτες αντιδρούν εντός Ελλάδας στο καθεστώς Ερντογάν».

Ο κ. Κριθαρίδης στην ανακοίνωση αναφέρει ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος βρέθηκαν επτά γυναίκες, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, επειδή άνοιξαν ένα πανό κοντά στην τουρκική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στη βία κατά των γυναικών, για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και τη σειρά γυναικοκτονιών στη χώρα και διερωτάται: «πόσο ακόμα θα κατρακυλά η Κυβέρνηση στο βούρκο του αυταρχισμού και θα επιτίθεται στα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών;».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.