«Είμαστε σταθερά απέναντι στα άκρα και στις ακρότητες», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος καλαφάτης, σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε κατά την ορκωμοσία δύο δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής.

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση. Σεβόμαστε τα προβλεπόμενα από νόμους και κανόνες και απαιτούμε από όλους να δείξουν το ίδιο σεβασμό», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της παράταξης του στο Δημοτικό Συμβούλιο επεσήμανε: «Η σημερινή ορκωμοσία για μας, για το συνδυασμό “Εντάξει”, δεν είναι μια τυπική υπόθεση. Παίρνουμε όρκο έναντι της πόλης και των συμπολιτών μας να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Να έχουμε ως μοναδικό γνώμονα της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη και τους συμπολίτες μας. Να είμαστε δυναμικά παρόντες με συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων. Αλλά και με σκληρή κριτική, όπου χρειάζεται, όπου το επιβάλει το συμφέρον της πόλης μας. Από τη δημοτική διοίκηση εξαρτάται πότε θα μας βρίσκει δίπλα της και πότε μπροστά της. Εύχομαι καλή δύναμη για μια γόνιμη θητεία».